واژگونی خودرو در جاده سبزوار - نیشابور با یک فوتی و ۶ مصدوم (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) انفجار مهیب گاز پیک‌نیک در مشهد با یک مصدوم (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) آمار نهایی سفرهای نوروزی سراسر کشور اعلام شد | مشهد و خراسان رضوی در جمع مقاصد برتر و پر تردد آخرین آمار داوطلبان کنکور ۱۴۰۴ اعلام شد درباره توصیه‌های غذایی کارشناس‌نماها در فضای مجازی | تغذیه زرد تشیکل کلاس‌های جبرانی رایگان برای دانش آموزان در پایان سال تحصیلی تشخیص سرطان با نانوداروی "تیلمانوسپت" ایرانی فراخوان وزارت علوم برای جذب امریه در دانشگاه‌ها (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) تصادف ساختگی برای زورگیری پویش کافی نیست؛ راه‌ها را  ایمن کنید مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی: در آخرین روز سال نشان دادیم تأمین اجتماعی ورشکسته و بدعهد نیست پیگیری وضعیت نوبت دهی بیمارستان تأمین اجتماعی مشهد | التیام درد‌های بیمارستان فارابی مشهد عدم پرداخت به‌موقع حق بیمه مشکلات جدی برای بحث درمانی بازنشستگان ایجاد کرده است + فیلم ریزش معدن مهاباد به دلیل بارش باران | یک معدن کار جان باخت (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) اختلال در سامانه ثبت نام وام بازنشستگان | توضیحات صندوق بازنشستگی: بازنشستگان طی روز‌های آتی به سایت مراجعه کنند هدیه نوروزی بازنشستگان بانک تجارت واریز شد (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) اولین توربین بادی سیمانی کشور در زابل نصب شد اورژانس کشور در نوروز بیش از ۲۰۰ هزار ماموریت انجام داد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) | کاهش نسبی دمای روزانه در روز سه‌شنبه شبکه زیرزمینی مخازن سوخت قاچاق در ساحل جزیره قشم کشف و منهدم شد + فیلم افزایش چشمگیر استقبال فرهنگیان از اسکان نوروزی در سال ۱۴۰۴ ویتامین‌ها چطور ما را قوی می‌کنند؟ درد در نواحی مختلف سر ناشی از چیست؟ قاچاقچی حرفه‌ای با ۸۸ کیلوگرم حشیش در مشهد دستگیر شد پبش بینی ۵ روز رگبار باران و ورزش باد شدید از امروز ۱۷ فروردین ۱۴۰۴ میزان داروی تولیدی در کشور پاسخگوی نیاز داخلی نیست فوتی‌های حوادث جاده‌ای در خراسان رضوی ۱۹ درصد کاهش یافت ۳۸۷ هزار مسافر نوروزی از سیاه چادرهای عشایری خراسان رضوی بازدید کردند آغاز ثبت نام وام ۵۰ میلیونی بازنشستگان کشوری از امروز (۱۷ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

از پشه آئدس که سرو کله اش در هرمزگان پیدا شده چه می‌دانیم؟

  • کد خبر: ۹۲۲۵۰
  • ۲۵ آذر ۱۴۰۰ - ۱۴:۳۰
از پشه آئدس که سرو کله اش در هرمزگان پیدا شده چه می‌دانیم؟
خبر مشاهده «پشه آئدس» در برخی از مناطق جنوب کشور، طی این یکی دو روز حسابی در شبکه‌های اجتماعی و خبرگزاری‌ها منتشر و دست به دست شد.

سیدزاده | شهرآرانیوز؛ خبر مشاهده «پشه آئدس» در برخی از مناطق جنوب کشور، طی این یکی دو روز حسابی در شبکه‌های اجتماعی و خبرگزاری‌ها منتشر و دست به دست شد. توضیحات مرتبط با این حشره و بیماری‌هایی که ممکن است در اثر نیش آن ایجاد شود هم ضمیمه آن شد. توضیحاتی که نگرانی‌هایی را هم به وجود آورد و حالا بعد از تجربه‌ای که یک بیماری همه گیر با نام کرونا برای مان رقم زد، کمی با دل شوره و دلواپسی همراه شد که کارشناسان و متخصصان حوزه پزشکی پاسخ‌هایی هم برای آن دارند.

دکتر عبدالرضا میراولیایی در گفت وگویی که با ایسنا درباره این موضوع داشت از این گفت که رایج‌ترین بیماری‌هایی که از طریق نیش این پشه منتقل می‌شود و در همه جای دنیا نگران کننده است، بیماری‌هایی با نام زیکا، تب دانگی و چیکن گونیا است که هرکدام از این‌ها یک ویروس مخصوص به خود دارند و بسته به اینکه پشه ناقل کدام یک از این ویروس‌ها باشد، می‌تواند سبب بروز یکی از سه بیماری شود. بیماری‌های ویروسی‌ای که می‌تواند خفیف باشد یا شدت بگیرد. این متخصص همچنین بیان کرده؛ تب دانگ با درصد بسیار کمی، حدود ۲ تا ۳ درصد، به مرگ منجر می‌شود.

اینکه پشه آئدس مشاهده شده در هرمزگان چگونه وارد ایران شده، در ظاهر هنوز مشخص نیست، اما آنچه مشخص است اینکه این پشه بومی کشور ما نیست. آن گونه که متخصصان می‌گویند آب‌های راکد، فاضلاب‌ها و زباله‌های رها شده می‌تواند بستر مناسبی برای حضور و رشد و تکثیر این گونه از حشرات باشد. به دنبال همین نکته، به نظر می‌رسد بهترین راه مقابله برای جلوگیری از تکثیر پشه‌های آئدس؛ رعایت نکات بهداشتی به ویژه در محل‌های مشاع و معابر شهری باشد.

شاید ذکر این نکته هم بد نباشد که در سال‌های گذشته هم صحبت‌هایی از حضور این حشره در کشور از طریق کشور‌های همسایه وجود داشت. رئیس مرکز بهداشت جزیره قشم سال ۹۸ در گفت وگویی که باخبرگزاری تسنیم داشت از این گفت که شیوع این بیماری در کشور‌های همسایه ایران به ویژه در کشور پاکستان بسیار زیاد بوده که رفت و آمد مسافران از کشور‌های آسیایی و حتی کشور‌های حوزه خلیج فارس به ایران احتمال بروز این بیماری را افزایش می‌دهد.

خوشبختانه تاکنون خبری مبنی بر حضور این حشره در مناطق دیگر کشور به گوش نرسیده است. با این حال، آنچه مشخص است، اخباری که از استان بندرعباس و هرمزگان دریافت شده است، حاکی از تلاش برای کنترل تکثیر این پشه مهاجم و آموزش‌های مؤثر مردمی است. آن گونه که معاون خدمات شهری شهرداری بندرعباس گفته، این شهر به دنبال آموزش چهره به چهره مردم در محلات است و در این باره از کارشناسان بهداشت کمک گرفته می‌شود. ضمن اینکه شهردار بندرعباس هم بیان کرده برای کنترل شیوع پشه آئدس؛ خدمات شهری، پاک سازی و نظافت همه نقاط شهر را با سرعت، دقت و وسواس بیشتری انجام می‌دهد.
مشخص است که رعایت بهداشت عمومی و شهری، موثرترین راه کنترل جولان این حشره است. اقدامی که هم مردم در آن نقش دارند و هم مسئولان.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->